TAROT

Tarotról pár szóban

A Tarot egy ősi szimbólumrendszer. Nem más, mint az időtlen bölcsesség képi ábrázolása. A Tarot képei, mint archetípusok vannak jelen mindannyiunkban. Az archetípus egy olyan mintát jelent, mely egyetemes és jelenvaló minden emberben.
A Tarot egy régi időkből fennmaradt kártya, melyet magas spirituális kifejezőértéke miatt meditációra is használnak. A fő szerep mégis inkább a jóslásé.

„Végtelenül bölcs a magyar nyelv. Azt mondja: jóslat. Jósolni. Vagyis mit csinálni? Megmondani, mi a Jó. Úgy nézni az eljövendő felé, hogy a többféle lehetőségből válaszd ki a Jót – és nem a Rosszat. A Jóslat nem Jövendölés.
Nem azt mondja, hogy így lesz, mert „meg van írva” – hanem tanácsot ad: mit tégy ahhoz, hogy a jövendő Jó legyen, és ne rossz.

Az igazi „Jós” nem azt mondja meg, hogy mi lesz veled, hanem azt, mit tégy, hogy jó legyen az, ami majd lesz.”  írja Müller Péter.

Ezek az én hitvallásom alappillérei is.

Tarot története

A Tarot története a történelmi ókor legrégebbi időszakába nyúlik vissza: Kr.e.3300 előtt élt Hermész Triszmegisztosz (a Háromszor Nagy), aki nem más, mint Thot Isten (gyógyító orvos-király) az egyiptomi írásjelek kitalálója és a Tarot ősének, a SMARAGD TÁBLA (TABULA SMARAGDINA) képeslapjainak megalkotója.

A Tarot mai formájának kialakítói sokkal inkább a figurális ábrázolás irányába léptek előre, így teljesítve ki azt, ami eredetileg csupán betűkből, számokból és geometriai ábrákból állt. Itáliában a középkor végén és a reneszánsz elején az egyes fejedelmi családok számára nagyon híres mesterek, festők készítettek házi Tarot-t, így Leonardo da Vinci és Mantegna is.

Európában először Marseille-ben és Lyon-ban tettek közé nyomdai eljárással sokszorosított Tarot-t. Ez a régi marseillei Tarot.

Miben segít a Tarot?

A Tarot kártyát bármiről meg lehet kérdezni. Nagy segítségünkre van a döntéshozatalnál, felvázolja a lehetséges következményeket anélkül, hogy a kérdezőt a döntés jogától és felelősségétől megfosztaná. 

A Tarot minden mai kártyajáték őse: a legöregebb, a legkomolyabb és a legbölcsebb. Éppen ezért, ha hozzáfordulunk komolyan kell vennünk, mint egy köztiszteletben álló idős Mestert, akit nem zavarunk holmi csipp-csupp ügyekkel. Mindazonáltal tiszteletben kell tartanunk, hogy mindenkinek a saját problémája a legsúlyosabb, ezért inkább a kérdezés gyakoriságát kell szabályoznunk.

A Kereszt kirakáson kívül egyazon témáról 6-8 hétnél sűrűbben nem tanácsos a kártyát kérdeznünk.

A 4 kérdéses egyiptomi módszer kirakást csak 3 hónapon túl szabad megismételnünk, mert egyébként összezavarja a Kérdezőt.

Nélkülözhetetlen, hogy fehér gyertyát gyújtsunk a Tarot használatakor, mert a mondás is úgy tartja:  „Isten nevét szádra ne vedd, míg nem gyújtottál tüzet!” A Tarot pedig avatott ember kezében Isten üzenete és tanácsai.

A Nagy Árkánum üzenetei 2022-re:

KÁRTYAVETÉS

Kinek ajánlom?

Tarot Alapszabály: ha van kérdés, van válasz; ha komoly a kérdés, komoly a válasz.

A Tarot kártyához bármilyen témában fordulhatunk: egzisztenciális, egészségügy, szerelm, ingatlan, család, gyermekvállalás, munkahely, továbbtanulás, stb. Két féle kérdésre nem tud válaszolni a Tarot kártya: a mikor-ra és a vagy-ra. Viszont van mód arra, hogy ilyesmiben tanácsot kérjünk.

Úgynevezett harmadik személyre is rákérdezhetünk. Minél közelebb áll hozzánk az illető, annál pontosabb választ kaphatunk. Viszont olyan bölcs a Tarot kártya, hogy ha semmi közünk hozzá, akkor egyszerűen nem válaszol.

Az is fontos, hogy Nagy Arkánum nélkül nem szabad használni a Tarot kártyát, mert az olyan lenne, mintha egy mondatban nem lenne alany és állítmány. 

TAROT KONZULTÁCIÓ

Hasznos információk a konzultációval kapcsolatban:
RÉSZLETEK

RÓLAM MONDTÁK

Határokon innen és túl, világszerte

Ágival először, kb. 10 évvel ezelőtt a Nők Lapja Café oldalán találkoztam: a válaszaiból rögtön látni lehetett, hogy hatalmas empátiával, szeretettel és előítéletek nélkül fordult a kérdezők felé, és adott segítő válaszokat. Ez a hozzáállás azonnal megtetszett, így felkerestem Ágit egy nehéz élethelyzetem miatt, amiből már nem láttam semmi kiutat.

A konzultáció nagyon kellemes és teljesen feszültségmentes hangulatban telt, ami Ági kedves lényének és megnyugtató kisugárzásnak volt köszönhető. Olyan támogató légkört tud teremteni, és olyan objektív tanácsokkal tudja ellátni az embert, ami különösen gyógyítólag hat egy nehéz élethelyzetben lévő ember számára, és ez már önmagában is ajándék. Többször vettem már igénybe konzultációt Nála, és minden egyes alkalommal azt éreztem, hogy megkaptam Tőle azokat a tiszta válaszokat, azt az útmutatást és magyarázatot, amire ott és akkor abban az adott élethelyzetben a tisztán látáshoz  szükségem volt. Nemcsak a mérhetetlen asztrológiai tudását tisztelem Áginak, hanem az emberségét és azt az alázatot és szeretetet, amellyel az emberek felé fordul segítő szándékával.

Susanne - Bécs, Ausztria

Ágit először öt éve kerestem fel, amikor megláttam felajánlását, hogy akinek nincs munkája, annak ingyenes asztrológiai konzultációt tart. Éppen nagy változás előtt álltam: otthagytam a munkahelyem, és épp csak elindítottam a vállalkozásomat, így különösen megörültem ennek a lehetőségnek.

Ági konzultációiban azt szeretem a legjobban, hogy lényegre törő, praktikus tanácsokkal teletűzdelve mondja el, mire készüljek fel a következő időszakban, amiknek a gyakorlatban is hasznát tudom venni. Ennek köszönhetően évek óta visszajárok már hozzá, és alig várom a következő konzultációnkat.

Bálint - Budapest

Ági írásaival idestova 10 évvel ezelőtt találkoztam. A Számmisztika első kötetében megdöbbentő dolgokat olvastam, ami nagyban elősegitette, hogy megértsem saját magamat. Hihetetlen nagy segítséget kaptam általa. Aztán jött egy Symbolon nap szintén hihetetlen tapasztalatokkal és élményekkel. Idén a születésnapom előtt elérkezett az elemzésem is. Végtelenül nagy hála és köszönet érte. Mindig örülök, ha beszélünk, látjuk egymást Ágival.

Attila - Gödöllő

Áginak nemcsak tudása, de pedagógusi vénája is van. Elindul az alapoktól. Észreveszi, hol akadtál el, és segít túljutni rajta. Nagyon jól magyaráz, nem maradnak fehér foltok.  Csak biztos alapra lehet stabil házat építeni! Sok híres, nagy tudású tanító van, de a tudásukat át is kellene tudni adni. Ezt eddig  – pedig több próbálkozásom is volt  – csak Áginál tapasztaltam. Tudom, miről beszélek, a civil életben magam is pedagógus vagyok.

Mióta rátaláltam – nincsenek véletlenek – Ági minden tanfolyamát elvégeztem: Asztrológia, Számmisztika, Tarot. Sok mindent megtanultunk, és emellett még jól is éreztük magunkat. Ha tényleg mélyen érdekel ez a téma, Ágin nem fog múlni, hogy megértsd, és elsajátítsd!

Ági - Monor

Mindig is érdekelt az asztrológia, de valahogy sosem sikerült olyan tanfolyamot találnom, ami tetszett volna, mígnem az élet összehozott Székelyhidi Ágival. Élmény volt Áginál tanulni, humorosan és érthetően tanít úgy csoportban, mint személyre szabottan. Minden kérdésedre választ kapsz, nagyon segítőkész. Ági nem csak egy tanár, ő igazi TANÍTÓ, aki az asztrológiával, tanácsaival, hatalmas tudásával átsegít azokon az életszakaszokon, amikor már csak az Asztrolámpás fénye pislákol a sötétben, és egy új utat mutat.

Aztán amikor már eligazodsz az asztrológia útvesztőjében magad is, de később mégis megfogalmazódik benned egy-két kérdés, Áginak még mindig felteheted, mert a tanfolyam során barátra is lelsz a személyében.

Bármit is tanulj Ágitól biztos lehetsz benne, hogy mindig a legjobbat adja magából. De ha épp útmutatása van szükséged, kétséged se legyen felőle, hogy jó szándékkal, minden tudásával és a lehető legnagyobb szeretettel mindig megoldja, hogy elérhető legyen.

Helga - London, Anglia

„Amikor a tanítvány készen áll – a mester megjelenik.” Így szól a régi, keleti bölcsesség. Áginak, a könyveinek és az oktatási módszerének köszönhetem, hogy a számmisztika ma már a hobbim és a munkám is egyben. A számmisztika az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb módja annak, hogy meg tudjuk érteni, és el tudjuk fogadni önmagunkat és környezetünket a lelki összefüggések fényében.

Zsuzsi - Szada

2019 Pünkösdvasárnapján fejeztem be egy szakmailag megalapozott és emberséges vizsgával asztrológiai tanulmányaimat Székelyhidi Ágnes Asztrolámpás Iskolájában. A 2+1 év alatt az asztrológia ősi, és Székelyhidi Ágnes tapasztalati úton kimunkált, megérlelt bölcsessége új utakat, irányokat világított meg;  mély és rejtett összefüggéseket tárt fel előttem magamról, a környezetemről és a világról is.

Szívből ajánlom a képzést azoknak, akik elkezdtek BEFELÉ nézni.

Emese - Cegléd

Tanár vagyok, aki folyamatosan a körülvevő világ folyamatait, ok-okozati viszonyait is keresi. Úgy gondolom, egy jól körvonalazódó globális világválság problémáinak felismerése és megoldása nem pusztán logikai, hanem spirituális kérdés is. Ezért döntöttem úgy, eljött az ideje górcső alá venni az asztrológiát, ami már régóta foglalkoztatott, és az önismerethez is egy elengedhetetlen kulcs. Az egyik jóbarátom ajánlására iratkoztam be Ági hároméves asztrológia kurzusára, amiből egy igen tartalmas és izgalmas tanulmányi év észrevétlenül, de nem nyomtalanul telt el.

Ági nagyon precíz, türelmes, következetes és mindig lelkes tanítónk. Olyan erős bizalmi légkört képes teremteni, amiben nem félünk megnyílni. Kiemeli erősségeinket, ezzel táplálja az önmagunkba vetett bizalmat, hitet és erőt. Minden vele történő találkozás a tóba dobott kő élménye, mely körül még sokáig gyűrűznek a hullámok. Ezúton is nagyon köszönöm neki a sok segítséget és információt!

Attila - Marosvásárhely, Románia

Kapcsolat

Elérhető vagyok telefonon vagy e-mailben:

+36 30 99 63 183

Márkaépítés és honlap: Zászlós Ágnes PR
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google