BAK Havi horoszkóp

(2022. december 21. – 2023. január 19.)

 a Nap jegyváltásakor, december 21.-én a születésnapossal = a Bakkal indul, és mind a 12 jegynek szól:

BAK: December 21-én 22:36-kor a Nap belép a Bakba. Ezzel elindul a te hónapod, és jön a születésnapod. 23-án az újhold újításra ösztönöz még karácsony előtt. Ne lepődj meg, ha január 1-én átértékeled az életedet és önmagadat. Vénusz – Plútó együttállás lesz, 18-án Nap-Plútó együttállás. Mindkettő új megvilágításba teszi életed több területét. Az év vége és az új év kezdete egyébként is aktuálissá teszi az újratervezést. De nem kell sietned ezzel (sem).

VÍZÖNTŐ: A Bak havában egy kicsit téli álmot alszol. Nem sok kedved lesz nyüzsögni. Az alacsony motiváció depresszióssá tehet. Semmiképp se hagyd el magadat! Jó hír számodra, hogy január 3-án a Vízöntőbe lép a Vénusz, ami a hagyomány szerint a szépség és a kis szerencse bolygója. Innentől szebbnek és kicsit szerencsésebbnek fogod érezni magad. 9-én az Ikrek Marssal trigonba kerülve szabályosan felélénkít téged. Végre…

HALAK: Ne irigykedj másokra! Senkinek sem könnyű, vagy könnyebb. A saját hangulatodat mérgezed meg, ha folyton hasonlítgatod a saját helyzetedet másokéhoz. A bolygók szerint hajlamos lennél ilyesmire. A Bakban felvonuló bolygók (Nap, Vénusz, Merkúr, Plútó) arra terelik a figyelmedet, hogy vedd már észre, hogy mennyi barátod van. Ők állandó támogatóid. Számíthatsz rájuk. Tudd, hogy csak kérned kell, és azonnal segítenek.

KOS: A Bak havában nem dőlhetsz hátra. Az ünnepek előtt, közben és után is gondolnod kell a jövődre. Több fordulatot mutatnak a bolygók: december 23-án, 29-én, január 1-én, 7-én és 18-án. Nem mindig fog tetszeni, hogy új helyzet miatt újra és újra át kell gondolnod, neked hogyan lenne előnyös. Könnyebb dolgod van, mint tavaly ilyenkor, mert már Jupiter a Kosban jár. Ez neked szerencsét és sikert garantál. Ha nem azonnal, akkor hamarosan.

BIKA: Pont karácsony előtti napon, december 23-án lesz újhold, ami rád inspirálóan hat. Bátran változtass az eddigi megszokásokon! Nem kell semmilyen hagyományhoz ragaszkodnod. Bolygód, a Vénusz január 3-án a Vízöntőbe lépve kedvező folyamatokat indít el nálad, de kissé merevvé is tesz. Ha jót akarsz magadnak, akkor maradj nyitott és rugalmas! És ne kiszúrásnak tekintsd, ha valaki nem tartja magát a megbeszéltekhez!

IKREK: A Bak havában több dologról le kell mondanod. Lehet, hogy nem engedhetsz meg magadnak valamit. Lehet, hogy nem jön össze az, amiben bíztál. Lehet, hogy extra kiadásaid lesznek, amelyekkel nem számoltál. Hidd el, egyik sem katasztrófa! Meg tudod oldani. Könnyebb lesz január 12-től, amikor az Ikrekben járó Mars végre elindul előre. Innentől neked is több energiád és kedved lesz. Sőt generátorként egyre több…

RÁK: A Bak havában nem szabad folyamatosan másokkal foglalkoznod. Fontos, hogy a szeretteid érezzék a törődést, miközben neked is szükséged van törődésre, kényeztetésre. Máskülönben lebetegedhetsz. Ez telihold napján a legrizikósabb: január 7-én. Ekkor kerülj mindenféle konfliktust! A bolygók szerint most vesztesen fogsz kijönni a szócsatából, ha nem tudsz kitérni, vagy nem tudod megelőzni. „Minden háborút megnyersz, amit el sem kezdesz.”

OROSZLÁN: Vigyáznod kell az egészségedre a Bak havában. Több olyan konstelláció lesz az égen, ami lebetegedés veszélyét mutatja. Tudnod kell, hogy ha most robbansz le, akkor a szokottnál lassabban fogsz felépülni. Ezzel párhuzamosan a munkahelyeden olyan változások zajlanak, amelyekbe nincs beleszólásod. Nem szabad bosszankodnod azon, hogy téged nem kérdeztek meg. Váratlan fordulat jöhet január 15-én. Bölcsen maradj passzív!

SZŰZ: Elemedben leszel a Bak havában. Nyugalom és magabiztosság „száll meg”. Ettől minden dolgod gördülékenyen megy. Emellett kreativitásod és vállalkozó kedved topon lesz. Minden ötletet vegyél komolyan, mert nem tudhatod előre, hogy melyik hozza majd az átütő változást! Ha január 7-én tanulásra, képzésre lesz lehetőséged, élj vele! Természetesen a feltételekkel legyél tisztában: tandíj, idő, vizsgák, oklevél, stb.

MÉRLEG: Az idei karácsonyt szeretnéd kontrolálni. Mindent a kezedben akarsz tartani. Ez csak akkor fog sikerülni, ha nem görcsölsz rá semmire. Semmiképp se mulaszd el a jelen csodáját! Közben érthető, ha fenn akarod tartani a hagyományokat. Jó hatással lesz rád, hogy január 3-án bolygód, a Vénusz belép a Vízöntőbe. Innentől jobban fogod érezni magad a bőrödben. Közben a derűlátásod és vállalkozó kedved is nő. Ez jó hatással rád…

SKORPIÓ: Inspirálóan hatnak rád a Bakban felvonuló bolygók (Nap, Vénusz, Merkúr, Plútó). Pezsgő társasági életet élhetsz karácsonykor és szilveszterkor is. Csak annyit vállalj be, amennyi jól esik! Ne ess túlzásba! Január 3-tól ingatlan ügyekkel kell foglalkoznod. Pedig nem szeretnél. Megbízhatsz valakit, de jól tudod, hogy az nem olyan, mintha te intézkedsz. Lehet, hogy várnod kellene egy kicsit. Nem érdemes elkapkodnod ilyen nagy horderejű kérdést.

 

NYILAS: Elemedben leszel, mert bolygód, a Jupiter már a Kosban jár. Vállalkozó szellem és optimizmus jellemez téged. Ettől lesz igazán szép a karácsony és vidám a szilveszter. Január 3-án Vénusz, a szépség bolygója jegyet vált, és azt „ígéri”, hogy szép helyre utazol. Csomagolj, ha teheted! Ha mégse, akkor legalább egy nagyobb kirándulást iktass be! A január olyan, mint a hétfők: utálhatod. Az ünnepek elmúltával is érdemes jó programokat szervezni.