BAK Havi horoszkóp
2023. december 22. – 2024. január 19.

a Nap jegyváltásakor, december 22.-én a születésnapossal = a Bakkal indul, és mind a 12 jegynek szól:

BAK: December 22-én 04:18-kor a Nap belép a Bakba. Ezzel elindul a te hónapod, és jön a születésnapod. A karácsonyod akkor lesz szuper, ha rugalmasan kezelsz mindent. Szilveszterkor az utakon kell óvatosnak lenned. Az újév nagyszerűen indul: 1-én dupla szuper fényszög az évedre jó fényt vet. Ráadásul 4-én a Mars, 14-én a Merkúr belép a Bakba. Vagyis nálad lesz a kezdeményezés, és hallgatnak rád az emberek.

VÍZÖNTŐ: A Bak havában nem baj, ha még téli álmot alszol. Több kedved lesz a csendhez, mint a zajos tömeghez. Ez depresszióssá tehet. Semmiképp se hagyd el magadat! Szóljon ez az időszak számodra a tervezésről! A bolygók a szempontodból passzívak. Vagyis nem sok nagy horderejű esemény zavarja meg a békédet. Ha figyelsz fontos következtetésre juthatsz magaddal, az emberekkel és jövőddel kapcsolatosan.

HALAK: Merkúr december 23-án visszalép a Nyilasba, ami frusztráló lehet a számodra. Olyan munka, feladat, vagy téma térhet vissza, amiről azt hitted, hogy már túl vagy. Bosszankodás helyett vizsgáld meg, hogy mit rontottál el! Ha semmit, akkor nem kell mások helyett „elvinned a balhét”. Az újév első napjaiban több barátra és szövetségesre találhatsz. Kiderül, hogy nem vagy egyedül. Ez igazán jó hír…

KOS: A Bak havában a karriered építése és a jövőd menedzselése aktuális. A Bakba lépő bolygók ebben támogatnak: 22-én a Nap, január 4-én a Mars, 14-én a Merkúr. Nem kizárt, hogy új főnököt kapsz. Vagy új helyen kezdesz, vagy a cég költözik. Többször leszel ingerült emiatt. Ez csupán addig tart, amíg nem indul el az újfelállás. Tudd, hogy a sors kegyes és jóindulatú veled! Vagyis happy endre számíthatsz.

BIKA: Még karácsony előtt: december 22-én egy Nap-Merkúr együttállás a Bakban inspirálóan hat rád. Bátran tervezgess! Szuper hír számodra, hogy december 31-én hajnalban a Bikában járó Jupiter elindul előre. Ettől csúzliból lőnek ki téged. Január 1-én dupla szuper fényszög garantálja, hogy lendületesen kezded a 2024-et. 10-én, 12-én és 19-én is lesz olyan trigon, ami támogat a terveid kivitelezésében.

IKREK: A Bak havában több dolgot el kell engedned. Lehet, hogy valaki kilép az életedből. Lehet, hogy nem jön össze az, amiben bíztál. Lehet, hogy extra kiadásaid lesznek, amelyekkel nem számoltál. Hidd el, egyik sem katasztrófa! Meg tudod oldani. Könnyebb lesz január 14-től, amikor bolygód, a Merkúr kilép a Nyilasból, és erősebbé, fegyelmezettebbé, takarékosabbá és céltudatosabbá tesz téged.

RÁK: A Bak havában nem szabad folyamatosan másokkal foglalkoznod. Fontos, hogy a szeretteid érezzék a törődést, miközben neked is szükséged van törődésre. Máskülönben lebetegedhetsz. Ez telihold napján a legrizikósabb: december 27-én. Ekkor kerülj mindenféle konfliktust! A bolygók szerint az újév első napjaiban sok fontos találkozásban lesz részed. Egy valaki különösen nagy hatással lesz rád…

OROSZLÁN: A Bak havában olyan sok munkád lesz, hogy ki se látszol. Tudj róla, hogy most óriásit léphetsz előre a ranglétrán! Több kedvező fényszög támogat ebben: december 27-én, január 10-én, 12-én és 19-én. Szóval érdemes odatenned magadat. Akkor is, ha alkalmazott vagy, és akkor is, ha vállalkozó. Sőt a tanulásban is sikereket ígérnek az égi folyamatok. Akkor is, ha az eredmények nem azonnal jönnek.

SZŰZ: A Bak havában nyugalom és magabiztosság „száll meg”. Ettől minden dolgod gördülékenyen megy. Emellett kreativitásod és vállalkozó kedved topon lesz. Minden ötletet vegyél komolyan, mert nem tudhatod előre, hogy melyik hozza majd az átütő változást! Külfölddel és/vagy továbbtanulással kapcsolatos lehetőségek nyílnak meg december 27-én, január 10-én, 12-én és 19-én. Élj vele, mert később megbánhatod!

MÉRLEG: Jogosan szeretnéd az otthonodat biztonságossá és békéssé tenni. Ez irányú törekvéseidet több bolygó is támogatja. Szóval ne aggódj, és semmiképp se válj pesszimistává! Jó hatással van rád, hogy bolygód, a Vénusz végig a lelkes és derűlátó Nyilasban jár. Ez abban is segít, hogy tanulás, a kapcsolatépítés, vagy egy utazás jól sikerüljön. Bármelyik aktuális, hálával telt szívvel és jókedvűen állj hozzá!

SKORPIÓ: Kimondottan inspirálóan hatnak rád a Bakban felvonuló bolygók (Nap, Mars, Merkúr, Plútó). Pezsgő társasági életet élhetsz karácsonykor és szilveszterkor is. De csak annyit vállalj be, amennyi jól esik! Ne ess túlzásba! Január 4-től mindkét uralkodó bolygód (a Mars és a Plútó is) a megfontolt Bakban jár. Ez egy utolsó esély, hogy ne ad hoc tanulj, utazz, hanem átgondoltan. Ilyen nem lesz többet…

 

NYILAS: A karácsonyod még lehet nosztalgikus, de a szilvesztered már az előre tekintésről szól. Ugyanis bolygód, a Jupiter december 31-én hajnalban elindul előre. Ettől csúzliból lőnek ki téged. A szeptember elejétől tartó hátrálás, ill. visszahúzó energiák megszűnnek. De kapkodni, sietni nem kell, és nem szabad. A Bak havában a megfontoltságot, a célok kitűzését és pontosítását támogatják a bolygók.