BIKA Havi horoszkóp
április 20. – május 20.

a Nap jegyváltásakor, április 20.-án a születésnapossal = a Bikával indul, és mind a 12 jegynek szól:

BIKA: Április 20-án 10:02-kor a Nap belép a Bikába. Ezzel elindul a te hónapod, és jön a születésnapod. 21-én a retrográdba forduló Merkúr hajlamosít arra, hogy a szokottnál többet beszélj a múltról. Nincs ezzel baj, ha nem esel túlzásba. Május 5-én félárnyékos telihold lesz, ami beárnyékolhatja fontos kapcsolataidat. Vigyázz a harmóniára, mert törékeny! 16-án a Bikába lépő Jupiter egy szerencsés időszak kezdetét jelzi.

IKREK: A Bika havában úgy érzed, hogy minden lassan és vontatottan megy. Nem csoda, hiszen a Napon és az Uránuszon kívül, bolygód, a Merkúr is a Bikában „cammog”. Ráadásul április 21 és május 15 között retrográd (hátrál). Másnap (május 16-án) Jupiter is belép a Bikába. Idegeskedés helyett, tudd, hogy mindennek eljön az ideje. Ha nem most azonnal, akkor hamarosan. Szerencsére a pénzügyeid jól alakulnak.

RÁK: Egyre biztosabban és erősebben érzed, hogy eljött a te időd. Nem csak azért, mert Vénusz, a Kis szerencse bolygója május 7-én belép a Rákba. Hanem azért is, mert egyre több baráti segítséget kapsz nem csak barátoktól. Különösen május 13-án és 15-én. Tanácsos fontosabb, nehezebb ügyeidet ezekre a napokra időzítened. Ugyanis nem csak a barátaid támogatnak céljaid elérésében, hanem az égi folyamatok is.

OROSZLÁN: A Bika havában időzített bomba vagy. Iszonyatosan idegesít a főnököd és a munkahelyi kihívások. Kritikus napok: április 20, május 2, 5, 9, 18. Vigyázz az egészségedre, és a kötelességtudat mellett húzd meg a határaidat! Vagyis adott esetben mondj nemet! Nem vagy robot, nem tudsz jól teljesíteni, ha folyamatosan nyomás alatt vagy. Ha a felmondást fontolgatod, akkor ne a fent felsorolt napokra időzítsd!

SZŰZ: A Bika havában bolygód, a Merkúr április 21-én hátrálni kezd, ami nem hátráltatást jelent. Inkább esélyt, hogy a múltban félbehagyott, vagy elhanyagolt ügyeidet rendezd. Május 16-án Jupiter belép a Bikába, és jövő júniusig segít neked. Kézzel fogható javulást fogsz érezni. Különösen azokon az életterületeken, ahol konkrét eredményekre vágysz. 19-én, újhold napján újíthatsz, ill. új célokat tűzhetsz ki.

MÉRLEG: Folyton számolsz, és újra kalkulálsz a Bika havában. Elégedetlen vagy a pénzügyeid alakulásával, ami rányomhatja a bélyegét a hangulatodra. Minél előbb emlékeztesd magad arra, hogy vannak értékesebb és fontosabb dolgok a pénznél! Május 16-án a Jupiter jegyet vált, és ha addigra nem változik a hozzáállásod, akkor nagyobb veszteség érhet. Jobban jársz, ha áthelyezed a fókuszt a kiadásokról más témákra.

SKORPIÓ: Minden évben a Bika hava számodra fontos találkozásokat és felismeréseket hoz. De idén valami rendkívüli esemény várható. Május 16-án Jupiter belép a Bikába (ilyen csak 12 évente van), és olyan emberrel fogsz találkozni, aki megváltoztathatja az életedet. Ez nem biztos, hogy azonnal bekövetkezik. Jövő júniusáig bármikor lehetséges. Tanácsos nyitott szemmel és szívvel járnod. Így nem szalaszthatod el.

NYILAS: A Bika havában a legizgalmasabb égi esemény a te szempontodból, hogy május 16-án bolygód, a Jupiter belép a Bikába. Addig élénk és kreatív vagy. Utána kicsit lelassulsz, és ezzel párhuzamosan az anyagcseréd is, ami hízáshoz vezethet. Vigyázz főleg az édességgel, ha nem akarsz magadra felszedni plusz kilókat! Ez a „veszély” jövő júniusáig tart. Vagyis életmód és táplálkozási szokás változtatás aktuális.

BAK: A Bika hava elemedben leszel. Kiszámíthatóbbak lesznek a dolgaid. Ez kedvezően hat a közérzetedre és a hangulatodra egyaránt. Különösen május 16-tól, amikor Jupiter belép a Bikába. Innentől szerencsésebbnek érzed magad. Ugyanis Jupiter, Fortuna Major, a Nagy szerencse bolygója. Egyetlen „csapda” van: nem szabad túlzásba esned. Ez vonatkozik pl. ugyanúgy a sportolásra, mint a szerencse hajszolására is…

VÍZÖNTŐ: A Bika havában a családis és/vagy ingatlan ügyek foglalkoztatnak. Igazad van, mert most ezek élveznek előnyt. A karrier és a pénz mit sem ér család nélkül. Május 16-án Jupiter jegyet vált, ami arra hívja fel a figyelmedet, hogy vigyázz ezekre az értékekre! Különösen 18-án, amikor egy kellemetlen fényszög kellemetlen nézeteltérést sejtet. Ezen a napon kerüld a vitát családod minden tagjával!

HALAK: Valójában nem lesz okod panaszra a Bika havának elején sem, de igazán május 13-án és 15-én örülhetsz. Mesés fényszögek lesznek az égen, amelyek téged igazolnak, és a malmodra hajtják a vizet. Próbálj meg erre a 2 napra időzíteni fontosabb döntéseket és/vagy eseményeket! Az is elég, ha optimistán állsz mindenhez. Ezzel a legjobbat vonzod be. Ne feledd, hogy az idő (Szaturnusz) még mindig neked dolgozik!

 

KOS: A Bika havában kapkodásra leszel hajlamos. Jupiter május 16-án kilép a Kosból. Addig „üsd a vasat”! De közben vigyázz a testi épségedre! Nem lenne jó, ha a sietség közben megsérülnél. Május 16 után le kell lassulnod. Gyászos hangulatba kerülhetsz. Pedig nem lesz okod panaszra. A pénzügyeidet és a bevételedet támogatja Jupiter egészen jövő júniusáig. Szerencse várható. Mivel Jupiter a Nagy szerencse bolygója.