OROSZLÁN Havi horoszkóp

2023. július 23. – augusztus 22.

a Nap jegyváltásakor, július 23.-án a születésnapossal = az Oroszlánnal indul, és mind a 12 jegynek szól:

OROSZLÁN: Július 23-án 03:41-kor a Nap belép az Oroszlán jelébe. Ezzel elindul a te hónapod, és jön a születésnapod. Állj meg egy pillanatra, köszönd meg, ami mögötted van, majd tervezd meg a következő 12 hónapot! Szerencsés vagy, mert Vénusz, a Kis szerencse bolygója marad az Oroszlánban. Mivel retrográd, hajlamosít a nosztalgiázásra. A bolygók szerint döntésre alkalmatlan az augusztus 2, 7, 9, 16 és 22. Pénzügyi szempontból kedvező napok: augusztus 1, 10, 16.

SZŰZ: Az Oroszlán hava a te szempontodból ellentmondásosnak ígérkezik. Kedvező, hogy július 28-án bolygód, a Merkúr belép a Szűzbe. Az is jó hír, hogy a Szűzben járó Mars és Merkúr a legelőnyösebb fényszöget alkotja a Bikában járó Jupiterrel és Uránusszal augusztus 1-én, 10-én és 16-án. Ez azt jelenti, hogy visszanyered az irányítás és tervezés esélyét. Ám mindenáron kerülnöd kell a vitát augusztus 2-án és 22-én, ha nem akarsz szakítás közeli állapotba kerülni.

MÉRLEG: Sokat javul a közérzeted az Oroszlán havában. Július 23-án bolygód, a Vénusz retrográdba fordul, ami neked több régi barátot és/vagy meg nem valósított tervedet hozza vissza. Nagyszerű esélyt kapsz július 27-én és augusztus 13-án, amikor a Merkúrral, majd a Nappal áll együtt. Az egészségedre kell ügyelned augusztus 2-án és 22-én. Főleg az emésztésedre figyelj! Pénzügyi tartalékot képezhetsz augusztus 1-én, 10-én és 16-án, ha végre rászánod magadat.

SKORPIÓ: Jól tennéd, ha nem most mennél szabadságra. Az Oroszlán havában olyan változásokat mutatnak a bolygók a munkahelyeden, amelyek egyszerre régi és új lehetőségek. Mindez nem lesz frusztrációmentes. A legkritikusabb napok: augusztus 2, 7, 9, 16 és 22. Igyekezz kerülni mindenféle szócsatát ezeken a napokon!  Szerencse, hogy egyik bolygód, a Mars a Szűzben, másik bolygód, a Plútó a Bakban a józanság prioritására és a higgadtság megőrzésére hajlamosít téged.

NYILAS: Az Oroszlán havában a karriered alakulása jobban fog izgatni, mint a nyaralás. Július 28-án Merkúr jegyet vált, és te úgy fogod érezni, hogy a főnököd lépten-nyomon beléd, ill. a munkádba köt. Ne szállj szembe vele augusztus 2-án és 22-én, ha nem akarsz utcára kerülni. De ha szorgalmasan dolgozol, és nem vársz zajos elismerést, akkor jól jársz. Meglátod, hogy anyagilag is megerősödhetsz. Erre legkedvezőbb napok: augusztus 1, 10, 16.

BAK: Az Oroszlán hava kimondottan előnyösnek és eredményesnek ígérkezik. Augusztus 1 egy szerencse napnak számít, ami fokozódik 10-én és 16-án. Ezek akkor támogatnak, ha hosszú távú terveket szövögetsz, számolgatsz, stratégiát készítesz. Jogosan érezheted úgy, hogy eljött az aratás ideje. Fejtörést okozhatnak a gyerekek augusztus 7-én, 9-én, 16-án és 22-én. A közlekedésben és a kommunikációban óvatosságra intenek a bolygók 2-án és 22-én.

VÍZÖNTŐ: Sok emberrel fogsz találkozni az Oroszlán havában. Vénusz szerint régi szerelmek is feltámadhatnak. Ha van párod, akkor ő féltékennyé válhat. Ha nincs még, akkor kitűnő esélyeid vannak az ismerkedésre. Mivel több jelentkező is akad, nem szabad elkapkodnod a döntést. Már csak azért sem, mert a nyári kalandok nagy része szappanbuborékként gyorsan kipukkad. Szamárság lenne szívedre venni. Különösen augusztus 1-én, telihold napján.

HALAK: Sok-sok türelemre lesz szükséged az Oroszlán havában. Főleg augusztus 2-án és 22-én. Olyan emberekkel lesz dolgod, akik vagy okoskodnak, vagy versengenek. Neked egyikkel sem kell felvenned a harcot. Akkor jársz jól, ha nem akarod se meggyőzni, se megváltoztatni a másikat. Mindenáron és minden helyzetben őrizd meg a higgadtságodat! Máskülönben egy „állóháború” alakulhat ki. Szerencsére Szaturnusz a Halakban jár, ami bölccsé és passzívvá tesz téged.

KOS: Az Oroszlán havában bolygód, a Mars már a higgadt Szűzben jár, ami téged visszafog, lecsillapít. Olyan érzésed lesz, mintha megváltoztál volna. Pedig szó sincs erről. Csupán a bolygók segítenek abban, hogy ne indulatosan, hanem a tényekre hagyatkozva dönts, ill. reagálj. A legszuperebb napjaid: augusztus 1, 10, 16. Ha akarsz, félre tehetsz pénzt, és képezhetsz egy anyagi biztonságot adó alapot. Régóta készülsz erre. Most végre itt az ideje…

BIKA: Bolygód, a Vénusz hátrálni kezd július 23-án. Ennek eredménye, hogy az Oroszlán havában nem sok kedved lesz kimozdulni otthonról. Idegesítenek a munkatársaid, nincs kedved jó pofát vágni, ill. együttműködést színlelni. Ugye, tudod, hogy látszik rajtad? Augusztus 1, 10 és 16 lesznek a legjobb napok. Tervezés, stratégia készítés aktuális. De nem lesz minden akadálymentes. Számíts kellemetlenségre augusztus 2-án és 22-én! De ettől még nincs világvége…

IKREK: Az Oroszlán hava alkalmas utazásra, nyaralásra. Lehet, hogy később nem lesz láblógatásra időd. Bolygód, a Merkúr július 28-án a Szűzbe lépve arra figyelmeztet, hogy aktuális lenne tervezni. Mindjárt vége a nyárnak. Nem sok van hátra az évből. Látod, hogy merre tartasz? Megvannak a pontos céljaid? Teszel értük, vagy sodródsz? Augusztus 2-án Merkúr szembekerül a Szaturnusszal, és pánik foghat el az idő miatt. Ugyanis Szaturnusz Kronosz, az idő ura.

RÁK: Dilemma elé kerülsz: utazásra költs, vagy spórolj. Hidd el, hogy sokan küzdenek ezzel! Az Oroszlán havában folyton a pénzt számolod. Szokatlanul anyagiassá válhatsz. Ami nem baj, ha nem viszed túlzásba. Természetesen egyik véglet se jó: se a pénzszórás, se a garasoskodás. Valahol a kettő között kell megtalálnod az egyensúlyt. Tekintsd ezt a nyár kihívásának! Mindemellett jusson időd a hullócsillagokat nézni! Augusztus elején jönnek a Perseidák.