VÍZÖNTŐ Havi horoszkóp
2024. január 20. – február 18.

a Nap jegyváltásakor, január 20.-án a születésnapossal = a Vízöntővel indul, és mind a 12 jegynek szól:

VÍZÖNTŐ: Január 20-án 14:57-kor a Nap belép a Vízöntőbe. Ezzel elindul a te hónapod, és jön a születésnapod. Másnap, szombaton Plútó is belép a Vízöntőbe, ami számodra egy új korszak kezdetét jelzi. Számítanod kell gyökeres változásra életed bármelyik területén. Ne félj a változástól, mert ez a fejlődés biztos jele! 25-én telihold után méregtelenítésbe kéne kezdened, hogy segítsd a régi salak távozását.

HALAK: A Vízöntő havában a Vízöntőben felvonuló bolygók (Nap, Plútó, Merkúr, Mars, Vénusz) abban erősítenek meg téged, hogy nem kell beszélned. Inkább hallgass, és figyelj! Ha passzív maradsz, akkor kívülállóként könnyebb dolgod lesz. Olyasmit is észrevehetsz, ami komolyan elgondolkodtat. Nem baj, ha ez nem konkrét. Téged eddig sem zavart, ha az ilyesmi. De ne siess el semmilyen következtetést!

KOS: Bolygód, a Mars február 12-ig még a Bakban jár, ami a munkahelyeden felfordulást és/vagy rivalizálást szimbolizál. Mindenképp maradj ki ebből! Közben jönnek mindenféle hírek. Nehéz dolgod lesz, ha meg akarod különböztetni a pletykát az információtól. Várnod kell. Február 13-tól tisztul a kép. Az is jó hír, hogy kiderül, ki a barátod, szövetségesed. Vele, velük érdemes összefognod.

BIKA: A Vízöntő havában nem lesz könnyű dolgod. Egészen biztos, hogy a munkahelyeden több személyi és egyéb változás történik. Kívülállóként szemléld az eseményeket, és ne folyj bele, ha nem muszáj! Sőt tanácsos lenne a véleményedet megtartanod magadnak. Január 27-én a Bikában járó Uránusz is elindul előre. Innentől nincs hátráltató bolygó április 1-ig. Vagyis ne hátra, hanem előre nézz!

IKREK: Tele leszel tervekkel a Vízöntő havában. Nem csak a Nap lép be a Vízöntőbe, hanem a Plútó, majd bolygód, a Merkúr, utána a Vénusz és Mars is. Ez komoly lehetőségeket hoz eléd, hogy ne csak álmodozz, hanem a tettek mezejére lépj. A február 9-i újhold új kezdetet jelent. Szóval ne halogasd tovább! Közben tanulás és/vagy külföldi utazás is foglalkoztat. Gyűjts adatokat, járd körbe a témát!

RÁK: Kihívás lesz számodra a pénzbeosztása a Vízöntő havában. Ez azért sem lesz könnyű, mert a Vízöntőben felvonuló bolygók olyan kiadásokat szimbolizálnak, amelyek nem voltak betervezve. Ne ess pánikba! Ha valami elromlik, vagy adóznod kell, nem tehetsz mást, ki-, ill. be kell fizetned. Bízz benne, hogy hamar utoléred magad anyagilag! És ne feledd, hogy ez „csak” pénz, ami pótolható!

OROSZLÁN: Izgalmas, mozgalmas találkozások várnak rád a Vízöntő havában. A Vízöntőbe lépő Plútó érzékenyen érint, mert a kapcsolataidban szimbolizál transzformációt, fordulatot. Ez legrosszabb esetben szakítást jelent, legjobb esetben magasabbra szintre lépsz. Utóbbi akkor lehetséges, ha nem sértődsz meg, hanem felismered, hogy neked min kell változtatnod, ill. együtt min kell változtatnotok.

SZŰZ: A Vízöntő havában a munkádban olyan kihívásokat jeleznek a bolygók, amelyek csak tanulással oldhatóak meg. Muszáj követned a kort. Nem maradhatsz le. Máskülönben másokra leszel utalva, ami egyre kínosabbá fog válni. Képezd magadat számítástechnika, informatika, modern kommunikációs eszközök terén! Ne szidd a modern technológiát, inkább használd! Hiszen téged szolgálnak, ha hagyod.

MÉRLEG: Kedvedre való lesz a Vízöntő hava. Visszatér az életkedved és a vállalkozó szellemed. Mivel te kitűnő csapatjátékos vagy, nem akarod egyedül élvezni, szívesen megosztod a többiekkel. Vigyázz, mert gyerekes dolgod felesleges kiadást okozhat január 25-én, február 8- én, 10-én és 17-én! Legyél mértékletes, és ne szórd a pénzedet! Sajnos bármennyire vigyázol, adódhat nem várt kiadás.

SKORPIÓ: A Vízöntő havában a legnagyobb kihívást a családod és/vagy az otthonteremtés fogja jelenteni. Sajnos a párkapcsolatodat is megcincálhatja a feszültség. Neked 2 uralkodó bolygód van. Plútó január 21-én, Mars február 13-án lép a Vízöntőbe. Rajtuk kívül a Nap, a Merkúr és a Vénusz is a Vízöntőben jár. Ez iszonyatos intenzitással „dörgöli az orrod alá” a magánélet békéjének fontosságát.

NYILAS: A Vízöntő havában utaznod kell. Vagy legalább el kell kezdened tervezni, szervezni. Ez erőt ad a hétköznapokhoz. A tél marad még, ami lehangoló hó nélkül. Az a jó hír, hogy január 27-től április 1-ig nincs retrográd bolygó az égen. Vagyis a hátráltató energiák megszűnnek. A Nap mellett a Plútó is belép a Vízöntőbe, ami kimozdít a kényelemből, hogy tapasztalatok gyűjthess…

 

BAK: A Vízöntő havában anyagi gyarapodást ígérnek a bolygók. Valahonnan, valahogyan több pénz áramlik hozzád. Nagy bolygófelvonulás lesz, ami nálad a bevétel oldalt erősíti. Azonban ilyenkor szinte törvényszerű, hogy előbújik belőled a gyerek, aki szeretne költekezni. Legyél észnél: nehogy megcsapold egy nagyszerű időszak gyarapodó tendenciáját! Kritikus napok: január 25, február 8, 10, 17.